André Samuelsson

Carbonara

15 minuter André Samuelsson
Den klassiska carbonaran.
Carbonara
Ingredienser

1 portion

  • 125g Spaghetti
  • salt
  • 70g guanchale, eller panchetta eller bacon
  • 1 ägg
  • peppar
  • parmesan
Gör så här
  • Koka pastan enligt anvisningarna
  • Tärna köttet i 1 cm bitar
  • Stek köttet rätt hårt i en stekpanna
  • Blanda ägg, mald peppar och parmesan i en stor skål
  • När pastan kokat färdigt, förflytta pastan direkt från kastrullen till skålen med äggmixen med en tång och rör runt för varje slev spaghetti så ägget tempereras.
  • Häll ner köttet och fettet från stekpannan i skålen och rör om.
  • Lägg upp på tallrik, rotera gärna pastan runt tången för att bygga ett näste.
  • Toppa med riven parmesan och mald peppar