Johan Boberg

Kladdkaka i stekpanna

20 minuter Johan Boberg
Denna kladdkaka görs på spisen istället för i ugnen och går därför väldigt fort att göra. Den blir inte lika snygg men minst lika god!
Kladdkaka i stekpanna
Ingredienser

8 portioner

  • 50 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg
Gör så här
  • Smält smöret i stekpannan.
  • Blanda först i alla torra ingredienser och därefter äggen.
  • Värm på medelhög värme och rör runt tills kakan har fått önskad konsistens. Tänk att det är äggröra du gör.
  • Ta av från värmen och låt stå så länge du orkar vänta. Den blir godare och segare ju längre du väntar.
  • Servera med grädde, glass eller röda bär.